Горещи новини

Зеленски се чувства излъган от Запада, вече не желае в НАТО?

| 16:00

Повратен момент в 13-тия ден на войната – Зеленски се чувства предаден от Запада, вече не желае да влиза в НАТО, иска преки преговори с Путин за Крим и Донбас.„Аз съм готов за диалог… Това, което трябва да направи президентът Путин, е да започне този диалог“, заяви изненадващо украинският лидер, цитиран от ТАСС.

Коментирайки повторен въпрос за възможността Киев да признае „Крим като част от Русия и независимостта на ДНР и ЛНР“, Зеленски заяви:

Украинският президент Володимир Зеленски коментира евентуалното признаване на Крим и Л/ДНР, за което Москва настоява в преговорите.

„Ние можем да обсъдим и да намерим компромис по въпроса как тези територии да продължат да съществуват,

„За мен е важно как хората на тези територии искат да живеят, кои от тях искат да са част от Украйна и кой в Украйна ще поиска да ги приеме. Така че този въпрос е по-сложен от простото признаване“, уточнява Зеленски.

„Това е още един ултиматум, а ние не сме готови за ултиматуми. Но имаме възможно решение по тези … ключови въпроси“, заяви Зеленски в отговор на въпрос продължава ли Киев да отхвърля условията на Москва – признаване на Крим, ДНР и ЛНР, както и отказ от влизане в НАТО. Той обаче не уточни какво именно Украйна може да предложи по тези въпроси.

Източник: epicenter.bg

Последвайте ни:

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!