Горещи новини

Зеленски поиска Европа да наложи петролно ембарго на Русия (ВИДЕО)

| 9:55

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поиска петролно ембарго на Русия. В среднощното си обръщение той заяви, че цяла Европа е мишена на руската агресия. Украйна е готова за битка на източния фронт.Независимо от всичко Зеленски заяви, че се стреми към мир. Той поиска и повече оръжия  като допълни: „Украйна няма време да чака. Свободата няма време да чака. Когато тиранията започне агресия срещу всичко, което поддържа мира в Европа, трябва незабавно да се предприемат действия. Трябва да се действа принципно. И петролното ембарго трябва да бъде първата стъпка. И трябва да бъде от всички демокрации, целия цивилизован свят. Тогава Русия ще го усети. Тогава това ще бъде аргумент за тях да търсят мир, да спрат безсмисленото насилие”, изтъкна Зеленски

Президентът благодари на британския премиер Борис Джонсън, който беше на посещение в Киев за оказаната подкрепа срещу руската агресия. Двамата мъже се разходиха из улиците на Киев.

Украинският преговарящ Михаил Подоляк каза, че Зеленски и руският президент Владимир Путин няма да се срещнат, докато Русия не бъде победена.  

 

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!