Горещи новини

Зеленски няма да говори на първото заседание на 48-ото НС

| 15:12

За съжаление, не беше постигнато решение президентът на Украйна да бъде поканен за видеообръщение на първия ден, но постигнахме единодушие въпросът за изслушването на Зеленски пред парламента да се обсъди на първия председателски съвет. Това съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС след проведената среща в Народното събрание.„Решихме още на първия председателски съвет да бъде взето решение за отправяне на покана към президента Зеленски да се изкаже пред българския парламент, съобразно неговата програма и програмата на НС“, потвърди депутатът от ДБ Надежда Йорданова.

Според ДБ най-добрият начин за отправяне на подобна покана е след конституирането на НС. Тогава ще бъде поставен и въпросът за предоставяне на оръжие на Украйна. „Още в първия работен ден ДБ ще внесе предложение за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна“, каза Йорданова.

На днешните консултации от „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са били против това да стане на самото откриване на 48-ото Народно събрание.

В парламента по повод предложението на ГЕРБ се отзоваха единствено от „Продължаваме промяната“, ДПС и „Демократична България“. От срещата отсъстваха БСП, „Български възход“ и „Възраждане“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!