Горещи новини

Зеленски: Вървим към нашата цел и победа! (ВИДЕО)

| 16:19

Президентът на Украйна, Володимир Зеленски, записа първото видеообръщение към украинците от улицата.Зеленски говори близо до кабинета на президента, предаде gazeta.ua.

„Свободни хора на свободна държава, ние се борим за свободата си вече 16-ти ден. Това е четири пъти повече, отколкото врагът е планирал за нахлуването си.

Четири пъти по-дълго срещу армия, която се смяташе за една от най-силните в света“, каза той.

„Вече стигнахме до стратегически повратен момент, вече вървим към нашата цел и победа“, каза президентът.

Врагът събира резервисти, наборници и сирийски наемници от цяла Русия, каза Зеленски.

„Бомбардирането на Украйна продължава, следователно пакетите от санкции срещу Русия не са достатъчни. Русия трябва да плаща за тази ужасна война всеки ден“, каза той.

Днес украинските власти организираха 12 хуманитарни коридора, припомни Зеленски.

„Вече тръгват товари с храна, вода и лекарства. Изюм, Енергодар, Волноваха, Пологи, Буча, Гостомел, Бородянка, Андреевка, Козаровичи, Микуличи, Макаров и, разбира се, Мариупол.“

Ако окупаторите отново стрелят и попречат на спасяването на хората, в крайна сметка те ще получат такъв отговор от света, че самите те ще се нуждаят от хуманитарни коридори“, каза той.

„На цялата ни земя, каквото и да се случва на нея, тази пролет, като всяка пролет, трябва да направим пълноценна сеитба. Доколкото е възможно. В крайна сметка става дума за живот, мечти, бъдеще. И следователно, за нашата победа“, каза Зеленски.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!