Горещи новини

Зеленият сертификат у нас може да отпадне до 20-и март

| 15:51

Зеленият сертификат у нас може да отпадне до 20-ти март. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг в Министерски съвет.По думите му все повече области излизат от червената зона на разпространение на ковид и влизат в жълтата. Властите очакват съвсем скоро цялата страна да е в зелената зона на разпространение на заболеваемостта, което ще позволи и премахването на ограниченията, свързани със зеления сертификат у нас.

„Успяхме да минем през тази вълна без масово затваряне на училища и бизнеси. Това стана благодарение на новата методиката на наблюдение на интензивните легла и така изчислявахме реалните опасности за здравната система.“ – каза министър-председателят.

След като ограниченията, свързани със зеления сертификат у нас отпаднат, той ще се ползва единствено при пътуване в рамките на Европейския съюз, допълни Петков.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!