Горещи новини

„Зелените сертификати“ отиват на съд на 14 октомври

| 18:35

След година на съдебно-процесуално-процедурна борба, с Определение №5519 от 11.07.2022 г. Административен съд София-град насрочи открито съдебно заседание, на което ще бъде разгледана по същество жалбата на адвокат Милен Пенев и Автономната работническа конфедерация (АРК) срещу дискриминационните „зелени сертификати“, въведени със заповед на министър Стойчо Кацаров през октомври 2021 г.Определението на съда не подлежи на обжалване.

Жалбата е много добре аргументирана и имаме всички шансове да спечелим делото, твърдят от заинтересованата страна.

Според тях залогът от изхода на дело №10524/2021 е висок – ако зелените сертификати бъдат обявени за незаконни, първо, хиляди работници ще могат да съдят държавата, общините и работодателите си (за което организацията ще предостави пълно правно съдействие), и второ, ако в бъдеще на някое правителство му хрумне да тероризира и дискриминира със „зелени“ или друг цвят „сертификати“ работниците и обществото като цяло, ще бъде много по-лесно да бъде атакувано юридически и действията му блокирани.

Източник: bnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!