Горещи новини

Зелените банани са полезни за здравето по много начини

| 17:02

Според гастроентеролога Алена Поташева употребата на зелени неузрели банани е свързана с редица полезни свойства и те са дори по-здравословни за червата от узрелите. Бананите са едни от най-здравословните плодове в човешката диета: те осигуряват на тялото много хранителни вещества, включително витамини C и B групи, каротеноиди, магнезий, калий и манган.Съществуват и научни доказателства, че бананите намаляват оксидативния стрес в човешкото тяло, което намалява възпалението и намалява риска от рак.

Също така, използването на банани помага за подобряване на състоянието на чревната микрофлора – този плод действа върху нея като пребиотик, полезен за размножаването на добри бактерии.

„Зелените неузрели банани са много по-здравословни за храносмилателната система от узрелите. Има по-ценни фибри и по-малко подуващи се захари. Плюс левкоцианидин, който насърчава развитието на стомашната лигавица и намалява усещането за киселини „, обясни Алена Поташева. Освен това лекарят добави, „Лектините от зелени банани са изследвани като лекарства за лечение на ХИВ, хепатит и Ебола.“

Освен това зелените банани имат способността да понижават систоличното налягане, както и нивата на кръвната захар. В същото време, припомня лекарят, този плод е начин за провокиране на алергични реакции, мигрена (ако има чувствителност към триптофан), подуване на корема.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!