Горещи новини

Звучен шамар по Русия! Отказаха повече компромиси за спортистите!

-9:47-Razloginfo.com

Русия получи твърд отказ в опита да получи нови компромиси от Международния олимпийски комитет в опита си да класира повече свои спортисти на олимпийските игри в Париж през следващата година.Руски спортисти се оплакват, че са пропуснали много олимпийски квалификации, а причината е заради забраната за участието им на международни състезания през последните около 16 месеца. Както е известно, на руски и беларуски състезатели беше забранено почти една година да участват в международни надпревари заради започнатите от двете държави военни действия в Украйна.

Едва през месец март твърдите ограничения бяха смекчени и на руснаци и беларуси беше позволено да се завърнат, но при строги ограничителни условия.

Руската спортна телевизия „Матч ТВ“ е направила официално запитване до МОК по казуса. От Международния олимпийски комитет са били категорични, че в никакъв случай няма да принуждават световните спортни федерации да променят своите календари и да включват нови квалификационни турнири за Париж 2024 заради Русия и Беларус.

„Някои квалификационни състезания по редица видове спорт вече се проведоха. МОК няма да изисква от международните федерации да променят своите спортни календари и да отпускат допълнителни олимпийски квоти заради спортистите от Русия и Беларус, които са пропуснали предишните квалификации. Това е категоричната ни позиция по този казус“, пише в отговора на МОК, изпратен до „Матч ТВ“.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!