Горещи новини

За тарикатите, които вечно опитват да прецакат системата

-11:11-Razloginfo.com

Преди месец и нещо време, един познат под сурдинка ми се похвали, че си купил от някакъв си доктор, сертификат за ваксинация срещу 50 лева и бутилка уиски.

Снимката е илюстративна

По-простичко казано, вкарват го в системата уж, че са му инжектирали ваксина, а в действителност не му я поставят….

Защото той не вярвал във ваксините човекът… Ваксините убивали. Ама и в болестта не вярвал много. Изобщо класически случай на почитател на конспиративните теории. Обаче пък любител на пътешествията.Тогава не обърнах особено внимание на тия приказки. Реших, че просто се прави на интересен и се опитва да ми покаже колко са тъпи такива като мен, които са се ваксинирали наистина.

Открай време българинът го играе тарикат и винаги търси начин да прецака системата. И доста често успява…

Та както казах, тогава не обърнах сериозно внимание на тия приказки, защото умът ми не допускаше, че лекар, който има професионална и човешка етика, съвест и морал, е в състояние да направи нещо подобно. И то за 50 лева и бутилка уиски. Санким българските лекари са вече доста добре платено съсловие и някак не ми се вярва, че може да ги купи човек толкова евтино.

Напоследък обаче в медиите зачестиха сигналите за фалшиви сертификати, точно по описаната по-горе схема. Това бил даже трендът на най-новата далавера….

Фалшификат на сертификат в класическия смисъл трудно би бил възможен. Няма как да се подправи баркодът, а и на границата фалшив документ веднага би бил засечен от системата. Не само сертификат, но и ПСР -тест.

Нямам никакво съмнение обаче, че натискът върху системата от подобни на моя познат тарикати, е огромен.
Но кого лъжат всъщност тия хора с фиктивната ваксинация и фалшивите сертификати, които им дават възможност да пътуват по-лесно ???

Освен че подобен акт е дълбоко неморален, той е и вреден и крие риск, както за здравето на самите тарикати, но и дваж повече – за здравето на околните. Подобни Андрешковци се подиграват не само със собственото си здраве, но и със здравето на околните. Това е мошеничество в класическия смисъл на думата, което може да коства животи на други хора.

И пак казвам – дълбоко не вярвам, че който и да било лекар би рискувал работата си заради фиктивна ваксинация. Ако има натиск върху системата, тя идва от страна на пациенти.

Искрено се надявам тоя път прецакването да удари на камък. А търговците със здраве поне веднъж да влязат в ковид-отделение.

Истинската опасност обаче е прецакващите системата, да не прецакат самите себе си.

Източник: Радосвета Бочукова, Фейсбук

Заглавието е на: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!