Горещи новини

За собствениците на електромобили няма път назад

-15:38-Razloginfo.com

След закупуване на електрическа кола нейният собственик губи интерес към превозните средства, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, установи британско проучване.

Данните от изследването показват, че по-малко от 1% от собствениците на електрически превозни средства биха се върнали към двигателите с вътрешно горене. Резултатите са убедително доказателство за фундаментална промяна в отношението на потребителите към екологично по-чисти превозни средства.

В проучването, проведено през ноември 2020 г. сред повече от 2000 души, 91% отговарят „не, благодаря”, когато са помолени да заменят електромобилите си с бензинови или дизелови. В същото време по-малко от 1% от притежателите на електромобили искат да се върнат към двигателите, работещи с изкопаеми горива. Около 9% от анкетираните отговарят, че не са сигурни.Интересното е, че изцяло електрическите автомобили (BEV) печелят по-висок рейтинг на удовлетвореност сред потребителите отколкото хибридите (PHEV). Повечето от анкетираните са водачи на електромобили за първи път; за 73% настоящата им кола е първата EV, а 52% са направили покупка на електромобил през последната година.

Удовлетвореността на водача е значително по-голяма както за изцяло електрическите, така и за хибридните превозни средства, като при водачите на EV този показател е 91 на 100 (BEV – 92, PHEV – 84) срещу 72 за собствениците на бензинови или дизелови автомобили.

Сред изцяло електрическите превозни средства лидер е VW ID.3, който получава 100% удовлетвореност, следван от Tesla Model 3 и KIA e-Niro с 96%, сочат резултатите от проучването.

2020 г. бе добра година за електрическите превозни средства във Великобритания – продажбите нарастват, докато автомобилният пазар като цяло е в спад. В резултат на това делът на електромобилите се е увеличил повече от три пъти до 9,7% от всички продажби на нови автомобили в страната.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!