Горещи новини

За първи път българска група е селектирана за участие в световното джаз изложение JazzAhead!2024

-21:04-Razloginfo.com

За първи път в историята на световното изложение за джаз и импровизационна музика JazzAhead!2024 е селектирана за участие българска група. Clavexperience ще свирят като част от клубната програма на събитието на 12 април в Kellerei – Bremer Ratskeller Weinhandel, Бремен, Германия.Димитър Горчаков (пиано), Павел Терзийски (вокал) и Александър Деянов – SkilleR (бийтбокс) се събират под името Clavexperience, създавайки съвременен джаз, като го смесват с електронна музика и бийтбокс. В голяма част от творчеството си разчитат на импровизацията, а музиката им е едновременно завладяваща и иновативна.

Clavexperience ще бъдат част от 17-те делегата на националния щанд на Българска музикална асоциация, която участва за четвърти път на изложението. Тази година БМА ще представи 20 музикални проекта на свои членове: от едни от най-утвърдените наши джаз музиканти до млади току що изгряващи звезди. На щанда ще има и делегати на пет от най-големите ни фестивали – A to Jazz, Bansko Jazz Fest, Plovdiv Jazz Fest, Sofia Live Fest и SoAlive Music Conference.

JazzAhead! е ежегодно професионално музикално събитие в сферата на джаза от 2006 г. насам, което се провежда в Бремен, Германия и включва търговско изложение, конференция и шоукейс фестивал с участници от Европа и страните отвъд океана. Форумът събира и среща над 2000 професионални участници, между които артисти, букъри, фестивали, мениджъри, лейбъли, агенции, издатели, дистрибутори, медии и други.

Щандът на БМА на изложението JazzAhead! се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!