Горещи новини

За първи път Банско ще бъде домакин на състезание по парапланеризъм

| 13:25
За първи път Банско ще бъде домакин на състезание по парапланеризъм в дисциплината крос-кънтри, което ще се проведе от 28-ми август до 3-ти септември. В него участие ще вземат 27 състезатели от 4 страни по правилата на Международната федерация по въздушни спортове FAI и Българския национален аероклуб. Организирано е от клуб по въздушни спортове „Скайномад” със съдействието на Община Банско и Юлен АД.В стартовете ще вземе участие и един от най-добрите парапланеристи на България, 26-годишният банскалия Георги Джолев.
Маршрутите в това първо състезание в Пирин ще бъдат основно в планината и долината около Разлог, Банско и Баня. При подходящи метеорологични условия е възможно маршрутите да се разширят и да обхванат южните склонове на Рила, най-западните склонове на Родопите (Елешница, Якоруда, Ковачевица, Лещен) и долината на Гоце Делчев. Дължината на маршрутите е около 50 км, а в дните с много добри метео-условия може да достигнат 80 – 100 км.
• Състезателните полети са всеки ден от 29 август до 3 септември, от 12:00 до 18:00 часа.
• Ежедневните резултати ще могат да се видят на страницата на състезанието: https://civlcomps.org/event/2022-bansko-open
• Проследяване на полетите в реално време ще може да се прави на страницата с лайвтракинга: https://xcontest.org/
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!