Горещи новини

За последното денонощие хванаха 21 пияни и 7 дрогирани шофьори

-21:54-Razloginfo.com

8438 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 700 водачи и пътници. Съставени са 2205 фиша и 478 акта за установени административни нарушения.Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, съобщава МВР.

В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – седем от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 – с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, други седем са отказали тестване.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 2747 МПС и 2939 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 828 фиша и 103 АУАН.

Установени са петима водачи, шофирали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!