Горещи новини

За десет дни над 400 шофьори хванати зад волана пили, доста от случаите – с около 3 промила

-13:02-Razloginfo.com

Натоварено движение след празниците, но без сериозни инциденти отчетоха от „Пътната полиция“. „Трафикът на 1 и 2 януари 2022 г. беше спокоен, отчетохме много малко произшествия“, каза главен инспектор Лъчезар Близнаков, отдел „Пътна полиция“ в ГДНП на брифинг пред журналисти. Движението вчера е било натоварено основно около зимните курорти, в района на Симитли и на автомагистрала „Хемус“.Два пъти по-малко са пътните инциденти в сравнение с миналата година, уточни Близнаков. „Движението вчера беше изключително натоварено, такова очакваме и днес, затова полицейските екипи вече са по места в готовност да помагат и да регулират движението, подчерта главният инспектор.

Той добави, че от 23 декември са отчетени над 400 случая на водачи с алкохол в кръвта, като някои от случаите са фрапиращи. Не малко са били случаите с 3 промила, при което вече шофьорите са неадекватни.

В района на Владая ще се въведе реверсивно движение, осигурени са две пътни ленти за влизане в София. Навсякъде на входовете на столицата ще има полицейски екипи, като такива ще се движат и в трафика, за да извеждат от движението агресивни водачи“, обясни Близнаков.

Главен инспектор Лъчезар Близнаков призова водачите на леки автомобили, ако попаднат в колоната, натрупала се поради ремонта на тунел „Ечемишка“, да изчакат, бързо се преминава през съоръжението, въпреки че изглежда голяма колоната.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!