Горещи новини

За ден: 27 водачи, шофирали след употреба на алкохол и 15 – след наркотици

| 19:41

В рамките на изминалия ден полицията установи 27 водачи, шофирали след употреба на алкохол, от които 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 11 – с над 1,2 на 1000, а трима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 15 души, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

В рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 8036 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 454 водачи и пътници. Съставени са 2055 фиша и 619 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени 2314 моторни превозни средства и 2684 водачи и пътници. За установени нарушения са съставени 624 фиша и 173 акта. Установени са четирима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

Статистиката през последните години показва, че делът на регистрираните тежки катастрофи по вина на водачи с доказана употреба на наркотични вещества или техните аналози съставлява под 1% спрямо общия им брой, посочва вътрешният министър Иван Демерджиев в отговор на въпрос на народния представител Иво Русчев. Регистрираните управления на моторни превозни средства след употреба на алкохол над 1,2 промила са 2702, а след употреба на наркотици – 2069, показват данните от месечните бюлетини на МВР за престъпността в периода януари – юли 2022 г., обобщени от БТА.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!