Горещи новини

За ден 20 души, шофирали след употреба на алкохол, и 18 – под въздействие на наркотици

-18:38-Razloginfo.com

През изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях общо осем са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, 35 са отказали тестване.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 18 водачи, а деветима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 136 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на специализираната полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 10 833 водачи и пътници. Съставени са 2270 фиша и 652 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Един човек е загинал, а 37 души са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие. Това информира МВР на интернет страницата си. Пътните произшествия са 22.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!