Горещи новини

За ден: МВР залови нови 35 пияни и 17 дрогирани шофьори за ден

| 18:53

В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водача, качили се зад волана след употреба на алкохол – 23 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 – с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали да бъдат тествани.Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а 5, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Това става ясно от данните на МВР за специализираната полицейска операция за контрол на пътя.

7683 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 9885 водачи и пътници.

Съставени са 2014 фиша и 668 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо1608 МПС и 1985 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 488 фиша и 198 АУАН. Установени са петима водачи, управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, и други трима – с над 1,2 промила. Десетима са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!