Горещи новини

За два месеца над 3000 родни компании са подкрепени от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия

| 11:27

Само за последните 2 месеца над 3000 малки и средни предприятия се включиха в инициативите на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерство на иновациите и растежа. Те им помогнаха да се реализират на нови пазари, да достигат до най-важната информация за подкрепа, както и не на последно място – до финансов ресурс чрез механизма на Национален иновационен фонд, чийто размер достига 5,5 милиона лева.В периода от края на август до м. октомври са проведени 11 бизнес форума и конференции и специални онлайн събития с участието на над 3000 представители на бизнеса и бизнес организации. Агенцията и МИР съвместно помагат на фирмите да научат за възможностите за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, Новата европейска иновационна програма, възможностите за износ на редица международни пазари, както и по новата програма за конкуретноспособност с бюджет над 3 млрд.лв.

Освен събития в страната, Агенцията организира и редица търговски мисии зад граница, които помогнаха на над 50 компании пряко да се реализират на целеви пазари в цял свят – Германия, Израел, Испания, Великобритания и за първи път – САЩ, като на 21 октомври стартира мисия до Лас Вегас с посещение на най-голямото световно финтех събитие.

За пореден път ИАНМСП организира и националните участия на водещи международни търговски изложения – само преди дни приключи и най-голямото изложение в света за сектора на хранително-вкусовата промишленост – SIAL в Париж, с участието на над 20 компании, подкрепени от Агенцията.

По отношение на интернационализацията, ИАНМСП стартира и специална експортна програма – Grow.Global, в която представителите на бизнеса могат напълно безплатно и онлайн да получат насоки за излизането на международните пазари от водещи мениджъри в областта.

Не на последно място Агенцията за МСП стартира и 13-та сесия на Национален иновационен фонд, която да поредна година ще финансира развитието на иновации за 5.5 милиона лева, като в момента тече процесът по селектиране на проекти.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!