Горещи новини

Защо хората с високо кръвно трябва да имат котка у дома?

| 13:34

Галенето на котка е изключително полезно за хората с високо кръвно налягане. Това споделя в интервю психологът Лариса Тимошина.Защо котките са полезни при високо кръвно? Според лекаря контактът с котки може да има различни положителни ефекти. „Котешко мъркане – звуци с честота 20-50 херца – ускорява процесите на регенерация и укрепва имунната система. Дори само слушането на тези звуци ускорява възстановяването при различни заболявания „, това споделя специалистът от Московската служба за психологическа помощ.

Също така, лекарят добавя, че котките помагат за нормализиране на емоционалното състояние и предпазват от депресия. Галенето на тези животни действа като вид терапия при хипертония. „Хората, страдащи от високо кръвно налягане, могат да се отърват от статичното електричество, галейки котка“, обяснява експертът. Д-р Тимошина подчертава, че е много важно контактът между човек и животно да се случва с взаимна симпатия. Ако котката изпитва привързаност към човек, това може да донесе много ползи за здравето му.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!