Горещи новини

Защо трябва да сложите купа с кестени в дома си?

-10:15-Razloginfo.com

Есента ни дарява с невероятно богатство от природни дарове, но всички те са доминирани от един малък и блестящ есенен диамант. Това е дивият кестен. Той е фаворитът на богатата есен.Кестенът представлява истинско природно чудо, което има силата да трансформира негативната енергия. Народната медицина смята, че кестенът може да създаде енергиен щит и да укрепи мислите и тонуса ни.

Тези вярвания имат своята древна основа. Старите българи вярвали в лечебната мощ на дивия кестен. Внасяли го в домовете си, за да ги прочистят от негативните сили.

На болен човек се правело легло от кестени. Плодчетата се разполагали на 15 сантиметра един от друг и се образувала решетка от топчетата, на която се възлагали надежди да подпомогне оздравяването на болния.

Във Вавилон също имали подобно виждане за силата на дивите кестени и препоръчвали на всеки болен да пренощува под кестеново дърво преди да започне лечението му.

Всички тези вярвания имат своята рационална основа. Кестенът притежава пречистваща сила и затова предпазва от негативна енергийна намеса. Може да повиши енергийните вибрации и така намалява нивото на стрес. Народният лечител Петър Димков винаги носел в себе си от тези блестящи ядки като талисман, пазещ го от негативните влияния на болните хора, с които се срещал всеки ден.

Възможностите да бъдат използвани кестеновите плодове са различни. Най-лесният е да се носят в джоба като амулет и енергийна защита. За предпазване от електромагнитни въздействия се препоръчва да се поставят няколко около домашния компютър. Препоръките са кестените да се подменят, когато се набръчкат, защото са абсорбирали вредните лъчения.

За добър сън може да се поставят няколко кестена под възглавницата.

За защита на целия дом е добре да се аранжират кестени в красив съд. Те ще филтрират негативната енергия, трансформирайки я в положителна.

Всички сме енергийно свързани с пространството, което обитаваме, и можем да използваме могъщата сила на природата чрез малките блестящи сферични плодчета, за да получим от нейната лечебна и широкоспектърна сила.

Източник: sanovnik.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!