Горещи новини

Защо разложката болница се отказа от одобрен проект?

| 15:26

Медицинският съвет към „МБАЛ- Разлог“ внесе писмо до общината за отказ от одобрен проект. Той предвиждаше вътрешно преустройство на част от стационара на разложката болница.С оглед запазване на болничните стаи в отделенията по „Вътрешни“, „Нервни“, „Инфекциозни болести “, както и тези на „Педиатрията“, разложката болница заяви отказ от изпълнение на проекта.

Той бе в размер на 307 832 лв. Предвиждаше изграждане на инсталация за медицински газове със станция за сгъстен въздух. Плановите реформи целяха създаване на изолирани помещения за пациенти с COVID-19, подобряване на достъпа на хора с увреждания към сградата и създаване на добри условия за справяне с пандемията.

След подаденото искане на „МБАЛ – Разлог“ Общинският съвет одобри финансиране на инвестиционните намерения. Трябваше да се обособи зона със самостоятелен вход/изход, изграждане на асансьор, вътрешно преустройство на три болнични стаи и спомагателни помещения, както и изграждане на нова вентилационна система за осигуряване на т.нар. „чиста стая“ в болничното заведение.

От своя страна Община Разлог сключи договор за парньорство с Министерството на здравеопазването, удостоверяващ предоставянето на безвъзмездна финансова помощ, както и пое изцяло изготвянето на всички необходими проекти и документи за реализиране на проекта.

Невъзможността за изграждане на външен асансьор предвиди план за действие, свързан с трансформирането на част от стаите на няколко отделения – в допълнителен вътрешен. И затова проектът беше прекъснат.

Източник: agencia.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!