Горещи новини

Защо да спите с лимон и сол до леглото

| 17:28

Ароматът на лимон подобрява настроението, улеснява ставането сутрин в тъмните и студени зимни дни. Лимоните и сокът от тях са полезни не само при готвене, но и имат положителен ефект върху тялото. Ето, например, защо е полезно да поставите лимон и сол до леглото преди лягане. За пробуждане.Ароматът на лимон подобрява психологическото благополучие, което прави по-удобно ставането сутрин през зимата, установили руски учени от Националния център за биотехнологична информация.

Цитрусовите плодове повишават нивата на серотонин и следователно допринасят за благосъстоянието, обясняват учените. Помощ при запушен нос.

Поставете нарязания лимон в малка чиния и добавете сол до леглото. Този трик ще гарантира лека нощ на хората, страдащи от запушен нос при настинка. Изследователите са открили, че това „лекарство“ има антибактериален ефект върху синусите и подпомага имунната система.

Вместо лимон може да се използва масло от лимон, уточняват експертите. В този случай трябва да напоите парче плат, памучна вата и да го поставите до леглото.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!