Горещи новини

Зачестяват нарушенията с дърва за огрев в Югозападна България

| 18:14

На фона на поскъпването на енергоизточниците и по-малките количества дърва в складовете зачестяват нарушенията, свързани с незаконна сеч и нелегалното превозване на дърва за огрев в Югозападна България.Служителите на местните горски стопанства са конфискували стотици кубици дърва. Само за последните три дни са задържани три автомобила, от които два товарни. Кражбите най-често се извършват от системни нарушители или работници в горите.

Инж. Юлий Сираков от ЮЗДП заяви, че има леко завишение на нарушенията спрямо миналата година. „Само за последните три дни служителите на ЮЗДП са задържали три автомобила, натоварени с дърва за огрев. Задържали сме 22 автомобила от началото на годината до настоящия момент. Броят на актовете, съставени на нарушителите, са 326. Една от причините е създаденият дефицит и значителното завишаване на цените спрямо миналата година“, посочи той.

Служителите от териториалните поделения съставят актове, които след едноседмичен срок се предоставят на регионалните директори за издаване на наказателни постановления. Когато се касае за по-големи мащаби или по-ценни дървесни видове, се уведомяват директно контролните органи, обясни още инж. Сираков.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!