Горещи новини

Захарова плаши целия ЕС с отговор заради 70-те изгонени от България

| 11:24

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова предупреди, че Русия може да предприеме ответни мерки срещу Европейския съюз заради подкрепата му за решението на българските власти да изгонят 70 руски дипломати.„Безразсъдната подкрепа за антируските действия от страна на отделни държави членки на ЕС прави целия съюз отговорен за последиците от тях“, заявява Захарова в коментар, разпространен в понеделник. Това се отнася включително и за реципрочни действия от страна на Русия.

„Политизираното решение на София за неоправдано намаляване на нашия персонал в България със сигурност няма да остане без реакция в двустранните отношения“, уверява отново говорителката, повтаряйки тезата на външния министър Сергей Лавров от по-рано, че решението си България не е взела самостоятелно, а под диктата на САЩ.

„Европейската служба за външна дейност трябва да разбере, че безразсъдната подкрепа за антируски действия от страна на отделни държави членки прави целия Европейски съюз отговорен за последиците от тях, включително по отношение на реципрочни мерки от наша страна“, каза дипломатът, коментирайки неотдавнашното изявление на говорителя на Европейската служба за външна политика в подкрепа на решението на България да изгони 70 членове на руската дипломатическа мисия.

Припомняме, че вчера говорителят на руското външно Мария Захарова също обеща ответни мерки, както направи преди това и заместник-министър Александър Грушко заяви, че ако България не преразгледа решението за експулсиране на руски дипломати, Москва ще повдигне въпроса за запазване на дипломатическото присъствие.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!