Горещи новини

Захарова: Какво превозват тези български камиони? (ВИДЕО)

| 9:42

Какво носят българските тежкотоварни камиони? Това попита говорителката на руското Министерство на външните работи Мария Захарова, качвайки видео в социалните мрежи, за което твърди, че е заснето до италианската граница.„Просто изпратено от приятел. Ето как изглежда пътят от Ница до границата на Италия. Солидни камиони. Колоната се простира на 40 километра. Латвийски, литовски, български номера. Какво носят? Храна от Украйна. На първо място, зърно. Те са убедени, че това е необходимо в Европа, а не за нещастните бойци от въоръжените сили на Украйна, които бяха предадени от всички. И сега няма да има какво да се яде“, написа Захарова.

Европейският съюз ще помогне на Украйна да изнася зърно, което е блокирано в морските пристанища от руски военни, заяви предни дни върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел на брифинг след заседанието на Съвета на ЕС на ниво външни министри на ЕС в Брюксел.

Украйна успя да изнесе над един милион тона зърно през април, докато през март бяха изнесени само около 200 хиляди тона. Преди войната фермерите са изнасяли около пет милиона тона на месец. Блокадата на украинските морски пристанища заплашва глобалната продоволствена сигурност. По-специално, това вече доведе до покачване на цените на храните по света. Експертите прогнозират и глад в някои региони на света.

Разработването от Вашингтон на планове за износ на храни и зърно от Украйна уж за по-ниски цени на световните пазари е политика на ограбване на тази страна и лишаване на украинските граждани от последното им, каза на брифинг Мария Захарова. „Може би е време да се опомните и да разберете, че сега ви лишават и последното нещо: вашата храна, вашето зърно, резултатът от вашия труд. Те сега изнасят тези неща от вас“, отбеляза представителят на външното министерство на РФ, обръщайки се към украинците.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!