Горещи новини

Захарова: Зеленски е „продал“ гражданите на Украйна, предавайки държавна информация на Запада

-15:46-Razloginfo.com

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, като е предал държавна информация на Запада, е „продал“ гражданите на страната, смята говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.„Зеленски продаде гражданите на Украйна по друг начин“, написа тя в своя канал в Telegram, коментирайки информацията за сключването между украинските власти и корпорацията Amazon, според което цялата държавна информация на Украйна ще бъде извадена от страната и качени в Western Cloud Storage.

„Колко пари Amazon ще похарчи за това не е известно, но има оценки за обемите на данните: повече от 10 петабайта (т.е. над 10 милиона гигабайта информация – всъщност всички лични и други данни, които са били в украинските регистри за украинците), каза още Захарова, добавяйки, че наред с други неща Amazon разполага с данните на стотици хиляди украински деца, които учат в една от дистанционните програми.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!