Горещи новини

Захарова: Една от инвестициите на САЩ доведе до Втората световна война и Холокоста

-13:19-Razloginfo.com

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова напомни на републиканския сенатор Линдзи Греъм, че подкрепата на САЩ за нацисткия режим в Германия е довела до Холокоста, това тя написа в своя Телеграм, коментирайки думите на американския сенатор Линдзи Греъм, който нарече „смъртта на руснаците“ най-успешното пилеене на пари на Вашингтон.Захарова назова американските компании като Ford и General Motors, които са сътрудничали с представители и организации на Третия райх. Тя подчерта, че подобна авантюра е довела до тежки последици.

Захарова добави, че Хенри Форд е бил награден с Ордена за заслуги на германския орел, а заводите му в Третия райх са произвеждали до 70 000 камиона годишно за нуждите на Вермахта.

Освен това за това е използван трудът на затворниците от концентрационния лагер Аушвиц. General Motors притежаваше германския производител на автомобили Opel, който според изследователя Брадфорд Снел беше „много по-важен за нацистката военна машина от швейцарските банки“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!