Горещи новини

Затягат контрола в Пиринско заради увеличения брой заразени с COVID – 19

-15:53-Razloginfo.com

Проведе се среща чрез видеоконферентен разговор, организирана от Областния управител на община Благоевград, в качеството си на председател на Областния кризисен щаб. На срещата присъстваха представители на всички общини от област Благоевград, Директора на РЗИ – Благоевград, Директора на ОДБХ – Благоевград.

Обсъдена беше епидемичната обстановка в областта, отчетено беше значителното завишение броя на дневно регистрираните случаи на заболели от COVID-19 лица през последните няколко дни.

На заседанието беше взето единодушно решение от утре да започнат засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед № РД-01-548/30.09.2020 г., Заповед № РД-01-603/13.10.2020 г. на министъра на здравеопазването, с оглед успешното ограничение на разпространението на COVID-19, опазване и подобряване на общественото здраве на жителите в областта, както и предпазване живота на лицата от рисковите групи от възникване на тежки усложнения в следствие на инфекцията.В проверките ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ – Благоевград, РЗИ – Благоевград и МВР – Благоевград.

При констатиране на нарушения, относно спазването на противоепидемичните мерки /не спазване на физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, не носене на лични предпазни средства и други/ ще се съставят актове за установяване на административни нарушения.

На електронната страница на РЗИ – Благоевград, ежеседмично ще се публикува отчет на извършената дейност от страна на контролните органи.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!