Горещи новини

Затлъстяването е мозъчно разстройство

-12:29-Razloginfo.com

Учени от Медицинския колеж в Тексас предполагат, че би трябвало затлъстяването да се разглежда в качеството му на мозъчно разстройство. Изследователите смятат, че затлъстяването наистина следва да се класифицира като нарушение в развитието на мозъка, което го поставя в една група с аутизма, синдрома на Аспергер и синдрома на дефицит на внимание и хиперактивност.Изследването показало, че частично затлъстяването е предизвикано от изменения в мозъка, наблюдавани в детството. Сега вече това състояние се разглежда като разстройство на поведението или деструктивния избор, който правят хората, изяждайки прекалено много храна и нанасяйки вреда на своето здраве.

Изследователите заявяват обаче, че преосмислянето на всичко това, на тази зависимост, може да се превърне в ключ към намаляване и в крайна сметка – спиране на световната епидемия по затлъстяване. Жертвите на тази епидемия само в САЩ са 40% от населението, във Великобритания – 30%, пише „Здравето“.

Дори американският президент Джо Байдън обяви по повод изпълнението на своята програма, че за последните 50 години се води най-значителната борба със затлъстяването на нацията.

Този план-програма включва задължителна маркировка на продуктите с информация за хранителната им ценност на лицевата страна, за да могат хората веднага да видят дали съответният продукт е прекалено мазен, сладък или солен.

Затягат се и критериите за производителите на хранителни продукти, които ще ги принудят да адаптират своята продукция като полезна за здравето.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!