Горещи новини

Затвор до 3 години заплашва Новак Джокович след признанията му

| 14:16

Световният номер едно в тениса Новак Джокович е заплашен от затвор до 3 години. Състезателят призна в публикация в социалните мрежи, че е нарушил правилата за карантиниране на Сърбия.Той разкри, че на 18 декември лично е дал интервю и е участвал във фотосесията за френското издание L’Equipe, въпреки че вече е знаел, че е дал положителен PCR тест за коронавирус.

Срещата с журналистите се провела в Белград. В Сърбия нарушаването на пандемичните мерките се наказва с глоба или лишаване от свобода до 3 години.

Представители на L’Equipe съобщиха, че Новак Джокович е носил маска по време на интервюто и е отказал да я свали, дори когато е бил помолен да направи снимка по време на разговора.

По-късно обаче, по време на самата фотосесия, той сваля маската. Освен това сърбинът не е предупредил представителите на изданието, че е с COVID-19.

Сръбският премиер Ана Бърнабич сподели днес, след признанието на тенисиста, че Джокович е нарушил протоколите: „Ако се окаже, че той е нарушил правилата, решенията ще се вземат от съответните органи, които отговарят за тяхното прилагане.“

Ана Бърнабич уточни, че не е наясно с подробностите за последователността на събитията през декември.

Новак Джокович призна за „грешки“ в документите си за пътуване до Австралия, както и при карантината си в Сърбия. Все още не е ясно дали ще може да се бори за рекордна 21-а титла от Големия шлем. Турнирът в Мелбърн започва на 17 януари.

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук обмисля дали да не анулира за втори път визата на Джокович.

„Естествено, това ще промени времевия диапазон за решението“, сподели говорителят на министъра.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!