Горещи новини

Застреляха депутат и брат му докато телевизия предаваше на живо

-19:10-Razloginfo.com

Бивш индийски законодател, осъден за отвличане и обвинен в убийство и нападение, беше прострелян смъртоносно заедно с брат си по време на атака, заснета на живо от телевизия в град Праяградж, щата Утар Прадеш в Северна Индия, съобщиха властите. Атия Ахмад и брат му Ашраф били съпровождани от полицейски ескорт на път за медицински преглед в местна болница снощи, когато трима мъже, представящи се за журналисти, открили огън по тях от близко разстояние.Мъжете са се предали на полицията веднага след като са стреляли, като поне един от тях е пеел „Джаи Шри Рама“ („Слава на бог Рама“), религиозен химн, превърнал се в лозунг, а после и в боен вик на хиндуистките националисти при кампанията им срещу мюсюлманите, уточнява БТА. Властите в Утар Прадеш са от управляващата в Индия хиндуистката националистическа партия „Бхаратия джаната“.

Полицейският служител Рамит Шарма каза, че тримата нападатели са били на мотоциклети и са се представили за журналисти. „Те успяха да се приближат до Атия и брат му под предлог, че снимат репортаж и стреляха по тях отблизо. И двамата са ранени в главата“, каза той.

В четвъртък при престрелка с полицията били убити синът тийнейджър на Атия Ахмад и още един човек – и двамата, обвинени в извършено наскоро убийство.

През 2019 г. 60-годишният днес Атия Ахмад влязъл в затвора, след като бил осъден за отвличане. Той е бил депутат в щатския законодателен орган четири пъти, а през 2004 г. бил избиран за депутат в парламента на страната.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!