Горещи новини

Застраховката „Гражданска отговорност” скача от следващата година

| 18:54

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“.Както TrafficNews съобщи, брокерите очакваха повишение на задължителната застраховка след Нова година, на фона на спада на цените в последните месеци и нарастващата инфлация в страната. През миналия месец Комисията за финансов надзор предложи покачване на вноските, които застрахователите начисляват в полиците на своите клиенти и превеждат в два фонда, управлявани от КФН – Фонда за незастраховани МПС“ и „Обезпечителен фонд“.

По предложение на Съвета на Гаранционния фонд, КФН определи вноската на застрахователите, предлагащи у нас застраховка „Гражданска отговорност“ към Фонда за незастраховани моторни превозни средства да стане 12.50 лв. за всяко застраховано МПС.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи застраховка „Злополука“ на пътниците в средствата за обществен превоз не се променя и остава 0.15 лв. за всяко място, без това на водача.

Вноската към Обезпечителния фонд става 3.50 лв. за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност“, посочиха от КФН.

Така общата вноска към Гаранционния фонд на всяко едно МПС застраховано по „Гражданска отговорност“ вече ще бъде 16 лв., които се разпределят в двата въпросни фонда.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!