Горещи новини

Заснеха потъналия „Титаник“ с резолюция 8K (Видео)

-11:03-Razloginfo.com

Екип на OceanGate Expeditions засне потъналият „Титаник“ с резолюция 8K.Изследователският екип на OceanGate Expeditions е заснел лежащия на дъното на Атлантическия океан „Титаник“, потънал в началото на 20-и век с безпрецедентната резолюция 8K. Кадрите се появиха в официалния канал на организацията в YouTube.

Проектът за изследване на останките и измененията на „Титаник“ дава възможност да се проучат и най-малките детайли от корпуса на лайнера. Във видеото се виждат ясно 90-килограмовата котвена верига, лявата котва, парният котел и скобата, на която преди това е била закрепена гротмачтата.

Осемдневната експедиция е използвала подводница от клас „Циклоп“ с екипаж от петима души, построена от въглеродни влакна и титан. Подводницата „Титан“, оборудвана с най-съвременни камери, също беше пусната под вода, за да оцени скоростта на разпадане на останките и да проучи морския живот в потъналия лайнер.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!