Горещи новини

Засилени проверки за спазването на противоепидемичните мерки в Благоевградска област

-16:35-Razloginfo.com

Във връзка със заповеди на министъра на здравеопазването, министъра на вътрешните работи и министъра на земеделието, храните и горите, на 09.08.2021 г. в сградата на Областна администрация Благоевград бе проведена среща между областния управител Николай Шушков, директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Георги Кандев и представители на РЗИ и БАБХ, на която бе обсъдено създаването на необходимата организация за осъществяване на засилен контрол за спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Благоевград и по-специално в закритите обекти, пътните трасета, както и в нощните заведения и в обектите с обществено предназначение.От старши комисар Георги Кандев бе отдадено разпореждане до районните полицейски управления в областта за предприемане на всички необходими действия за засилен контрол по стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

Служители на група „Престъпления по пътищата“ при ОДМВР-Благоевград съвместно със служители на РЗИ и другите отговорни институции ще осъществяват проверки и ще изготвят необходимите предписания до ползвателите на търговските обекти (бензиностанции, заведения за хранене, магазини и др.) по АМ „Струма“ и ПП I Е-79, като ще се следи за спазване на физическата дистанция от най-малко 1,5 м., носенето на защитни маски за лице и спазването на допустимия брой клиенти в съответния обект.

За обезпечаване на обществения ред по време на предстоящия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, от ОДМВР-Благоевград са предприети действия, съобразени с въведените противоепидемични мерки, като от полицейските служители ще се извършва контрол за недопускане на струпване на хора в православните храмове, както и сливане на потоците от влизащи и излизащи поклонници.

Полицейските екипи, които следят за спазване на противоепидемичните мерки, ще бъдат безкомпромисни към нарушителите, като ще бъдат прилагани всички законови средства.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!