Горещи новини

Заради цените на горивата, поскъпнаха и газовите уредби

-13:34-Razloginfo.com

Поскъпване на автомобилните газови уредби отчетоха от бранша. Въпреки това интерес от страна на шофьорите има, а причината е в скъпите бензин и дизел. С колко са се повишили цените на газовите уредби, какви са причините за това и въпреки инвестицията, това по-изгодният вариант ли е за шофьорите?Според Иво Пенев повишението е между 20% и 30% за масовите автомобили. „За стандартните 4-цилиндрови автомобили цената е около 1400 лева. Сумата обаче варира според окомплектовката. Всичките компоненти поскъпнаха“, обясни той.

По думите му инвестицията се избива за около 10 000 км, или една година нормално каране на българина. „По принцип има минимални рискове от повреда. Желателно е всяка година, дори да няма проблеми, да се кара на преглед, да се огледат връзките, да няма течове, да няма напукани маркучи, да се сменят филтрите. При по-съвремените системи има доста алгоритми в софтуера, които позволяват да е по-щадяща уредбата за двигателя. Вероятно заради по-високите цени на горивата, ще има все повече клиенти за монтаж на газови уредби“, предположи Пенев.

Източник: cross.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!