Горещи новини

Заради скъпия ток! Поморие гаси част от уличното осветление, Ардино – свети само в определени часове

-16:14-Razloginfo.com

Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки за улично осветление, които се налага Община Поморие да плаща, както и не ангажираността на държавата да помогне в тази трудна ситуация, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на спешни действия за ограничаване потреблението на електроенергия.Само преди една година за месец декември 2020 година сметката за ток на общината е била 68 705 лв, а за месец декември 2021 година е близо три пъти по-висока – 183 211 лева.

От общината се извиняват на гражданите, но се налага да предприемат спешни мерки.

От днес уличното осветление в града и всички останали населени места ще свети през един стълб.  За целта е възложено е на фирмата, поддържаща въоръженията, да приведе този режим на действие до края на седмицата, за цялата община. През предстоящите месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 7.15 часа.

В Общинската администрация в Поморие се спира използването на климатичната система и всички видове електрически уреди за отопление.

За всички спортни клубове и танцови състави, използващи общински сгради, ще бъдат направени препоръки за по-икономично ползване на климатиците и другите електрически уреди за отопление.

Икономия на уличното осветление и забрана за включване на електрически печки – така в Ардино се опитват да се справят с високите сметки за ток. Уличното осветление работи от 18 до 21 ч. и от 6 до 7 ч. сутринта. Местните хора се оплакват, че нощем е тъмно и се притесняват.

Тази мярка се наложи заради сметките ни за ток. Последната беше около 55 000 лева. Ние сме малка община, миналата година с тези пари сме плащали период от около шест месеца, каза кметът Изет Шабан. По думите му мярката е въведена още през октомври и не е нещо ново.

Според кмета единственият начин мярката да бъде отменена е компенсаторният метод, при който държавата помага.

Източник: tribune.bg
Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!