Горещи новини

Започна изборният ден. В деня за размисъл: Подадени са 20 сигнала за агитация

| 8:37

Изборният ден в страната започна в 7 ч. В над 12 000 секции у нас гласуването ще продължи до 20 часа, а ако пред дадена избирателна секция има още желаещи – до 21 часа.За 240-те депутатски места в 48-ото НС се борят над 6600 кандидати.

На предсрочния вот се явяват 23 партии и 6 коалиции.

До снощи в ЦИК постъпи информация само за 1 устройство, което не е проработило след инсталиране и бе дадено разрешение за гласуване с хартиени бюлетини. Отпечатани са почти 8 милиона бюлетини.

Малко над 11 000 са машините за гласуване в страната и в чужбина. Устройства има в 9369 секции, а в 1105 от тях те са по две.

Над 20 сигнала за агитация са получени в ЦИК в деня преди изборите. Всички те обаче са били за агитация в социалните мрежи, затова не са наложени санкции. За този вид агитация законът не предвижда такива.

От ЦИК обясниха още, че всички машини са пристигнали в секционите избирателни комисии, включително и тези в чужбина. А около 2000 специалисти ще следят за технически проблеми с устройствата.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

 

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!