Горещи новини

Започва широкообхватен контрол на товарните автомобили

| 10:53

От днес стартира нова специализирана полицейска операция с фокус спазването на Закона за движение по пътищата. Проверките се извършват по метода широкообхватен контрол, съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. Целта е да се обхване максимален брой водачи и превозни средства, които да бъдат проверявани.Акцент е поставен върху недопускане на шофиране под въздействие на алкохол. Ще се установяват и шофьори, които се движат по правилата, но имат регистрирани други нарушения – нередовни документи и наказателни документи за връчване .

Операцията няма фиксиран краен срок. Планирано е проверките да се правят регулярно всяка седмица на 28 места в страната, като действията ще са специфични за всяка областна дирекция, поясни Близнаков. В рамките на започналата днес операция в София бе акцентирано и върху водачите на товарни автомобили, поради което в проверките са включени и екипи на Държавната агенция „Автомобилна администрация“.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!