Горещи новини

Започва най-мащабната кампания за почистване на страната ни – „Да изчистим България“.

| 13:58

През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи усилия можем да помогнем на българската природа да се освободи от хиляди незаконни сметища и тонове отпадъци. С инициативата „Да изчистим България“ bTV Media Group успя да достигне до сърцето и съзнанието на българите и доказа, че може да бъде двигател и да обединява хората за добри дела. Показахме, че заедно можем да постигнем неща, които на пръв поглед изглеждат невъзможни.Доброволци от Ивайловград започнаха рано сутринта да почистват терасите на Бяла река край село Гугутка. В акцията се включиха орнитолози, еколози и геолози, както и местни жители. Нерегламентираното сметище край реката е от битови и строителни отпадъци. Районът се почиства от доброволци за втора поредна година. Миналата година са поставили табела „Забранено е изхвърлянето на отпадъци“. Може би затова тази година боклуците са по-малко, но пак ги има.

80 души пътуват към пострадалите от наводнението села. Мениджърът на проекта „Да изчистим България заедно“ Мария Лазарова обясни, че е имало много повече доброволци, но времето вероятно ги е отказало. И все пак тя е оптимист, че 80 души работна ръка ще направят всичко необходимо да помогнат на пострадалите при наводнението.

Започва почистването и на Южния парк в София. Сборният пункт е на голямата поляна, до входа към ул. „Нишава“. За всички, които ще се включат, има ръкавици, чували, шапки и малки подаръчета.

Започна почистването на язовир „Диканя“, в което се включи волейболният клуб „Миньор“ от Перник. Те ще се заемат да почистят нерегламентирано сметище край язовира.Водолази и ученици се включват в акцията в Китен.

В Бургас имаше много сериозна гръмотевична буря, а след подобни явления морето изхвърля много отпадъци. Чисти се на 4 точки в града плюс пристанищата, като има трима водолази, които ще почистят морското дъно. Днес за поредна година се включват деца и ученици от Приморско.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!