Горещи новини

Започва мащабна акция срещу нарушителите на пътя

| 13:53

Мащабна проверка за нарушители на пътя започва от днес. В нея са ангажирани редица институции, сред които МВР, АПИ, НАП и Агенция „Митници“. Координацията се извършва от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.Контролът ще става ежемесечно в рамките на еднодневни акции. Първата започна в 9:30 тази сутрин на АМ „Тракия”, съобщи NOVA.

„Това е всеобхватен контрол. Целта е да се промени поведението и отношението към безопасността на движение по пътищата. Ще се проверяват всички видове транспортни средства”, обясни Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата”.

Причина за засилените проверки са зачестилите пътни произшествия у нас, както и ръстът на случаите на шофьори, хванати след употреба на алкохол и наркотици зад волана.

Според Светослав Васев от ДАБД споделя, че едновременно могат да се спират товарни и леки автомобили, като се извършват различни по вид проверки.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!