Горещи новини

Започва Европейският месец на киберсигурността

-10:15-Razloginfo.com

Днес започва Европейският месец на киберсигурността (European Cyber Security Month –  ECSM), който се провежда от Европейския съюз за девета поредна година. Ежегодната информационна кампания стартира за първи път през 2012 г. и е част от усилията за повишаване на осведомеността сред гражданите, бизнеса и организациите относно киберсигурността.Координира се от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и се подпомага от Европейската комисия /ЕК/, държавите-членки на ЕС, Европол, Европейската централна банка, държавите от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) и над 300 партньори от публичния и частния сектор.

България в лицето на Държавна агенция „Електронно управление“ /ДАЕУ/ координира на национално ниво „Европейския месец на киберсигурността“ и днес дава официален старт на инициативите предвидени в календара от събития. Планувани са редица онлайн събития с интересни експерти, обучителни quiz – игри, анкети, инфографики, видеоклипове и др.

Посланията на тазгодишната кампания са фокусирани в две теми.

  • „Киберсигурност у дома“ и включва съвети за сигурност в кибернетичното пространство при извършването на онлайн трансакции, комуникиране, работа или обучение онлайн. Ще бъдат предоставени съвети за добра киберхигиена при ежедневните онлайн дейности.
  • и „Първа помощ“ и ще дава съвети за това какво да се прави ако вече сме станали жертва на киберинцидент – за това как да се реагира в случай на измама при пазаруване онлайн, компрометиране на кредитна карта и/или банкова сметка и хакерска атака на профил в социалните медии. Под формата на интервюта и видеоматериали ще бъдат разказани истинските истории на хора, станали жертва на киберинциденти.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!