Горещи новини

Започват ремонти по автомагистралите, вижте къде ще е затруднен трафикът

| 10:49

Започват ремонти по автомагистралите “Тракия”, “Хемус”, “Струма” и “Марица”. Обещанието, специално за тези, които ще пътуват към морето, е часовете за ремонт да бъдат щадящи към нервите на шофьорите и да се работи само сутрин от понеделник до петък.Предстои да бъдат пуснати над 85 обществени поръчки за избор на изпълнител за ремонти на пътища у нас. Голяма част от тях ще бъдат по Черноморието, съобщава БНТ.

Северният обход на Бургас, който ще улесни трафика от АМ „Тракия” към Слънчев бряг, се строи от началото на миналата година. Около 65% от отсечката вече е завършена. По проект пътят трябва да е готов до 15 юни, но това няма да се случи.

„Основните проблеми за приключване на обекта са липсващи разрешения за строеж за няколко подобекта. Това са оптични мрежи, реконструкция на водопроводи и улично осветление”, заяви инж. Иван Иванов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител.

От АПИ отговориха, че разрешенията вече са започнали да се издават поетапно и се предвижда строителството на 5-километровата отсечка да приключи до края на октомври.

Основният път от Бургас към курортите на север също се ремонтира като част от Северния обход. Тук трафикът е засилен и редовно се образуват задръствания, а вече има и две жалби от летището, че заради тапите не може да се осигури трансфера на туристите.

И тъй като ремонтът няма да е готов, е помислено за специален режим на движение.

„И в едната и в другата посока ще се осъществява в две ленти с единствената забележка, че скоростта ще бъда намалена, ограничена на 50 км/ч”, каза инж. Иван Иванов, изпълнителен директор на фирмата изпълнител.

За да не се получават задръствания по време и на другите ремонти в страната, на места също ще бъдат предприети допълнителни мерки.

„Това е организирано, ще бъде направено така, за да може трафика за морето, който е най-засилен през уикендите да не може да бъде възпрепятстван от работата по магистралата”, заяви Тодор Василев, председател на УС на “Агенция пътна инфраструктура”.

Скоро започват и строителните дейности на пътя Бургас-Царево, а според АПИ ремонтите на републиканската мрежа могат да се извършват само лятото, заради по-благоприятните метеорологични условия.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!