Горещи новини

Издадена е заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции заради предстоящите валежи

| 17:17

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов нареди създаване на организация заради метеорологичната прогноза за очаквани обилни валежи. Министърът издаде заповед за активиране на оперативните звена към Басейновите дирекции, промяна в графика на язовири и информиране на всички компетентни органи.През следващото денонощие под влияние на преминаващ южно от страната средиземноморски циклон да се създаде интензивна валежна обстановка. На места в Западна и Южна България и Предбалкана количествата валежи ще достигнат до 30-50 mm, локално в Родопската област и Ихтиманска Средна гора – около 80-100 mm. Подробна метеорологична прогноза е публикувана на сайта на министерството, както и на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Според прогнозите, рискът от наводнения, свлачища и други бедствия е голям.

Препоръчваме на гражданите да вземат предвид прогнозите на синоптиците за възможни опасни явления, които биха могли да настъпят утре и през следващите два почивни дни.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!