Горещи новини

Западни марки се възраждат в Русия под нови имена

| 11:22

Десетки западни компании се изтеглиха от Русия, дистанцирайки се от войната на Москва в съседна Украйна, но някои от тях вече започнаха да се ребрандират.Миналата седмица McDonald’s Corp. обяви, че продава ресторантите си в Русия на един от настоящите си местни лицензианти, който ще отвори отново клоновете под ново име, което предстои да бъде определено – най-значимото ребрандиране досега на компании, които се изтеглят от Русия.

Ето и някои нови брандове, които вече се появиха:

Счетоводните и консултантските фирми от „Голямата четворка“ в света прекъснаха връзките си с Русия. В три от случаите руското подразделение вече е преименувано.

PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) заяви, че наследникът на руския ѝ клон ще се нарича Technologies of Trust.

„Докато изграждането на доверие и развиването на безупречна репутация може да отнеме години, те могат да бъдат подкопани за една нощ“, заявиха от Technologies of Trust.

Бившият руски бизнес на „Делойт“ се превръща в „Бизнес решения и технологии“, според регулаторно заявление от 18 май, подадено от един от големите му руски клиенти – мобилния оператор МТС.

Адвокатски кантори, застрахователи

На 20 май Zurich Insurance заяви, че се е съгласила да продаде руския си бизнес на членове на местния екип, които ще управляват бизнеса под друга марка, но не разкри новото име.

Руското подразделение на адвокатската кантора Bryan Cave Leighton Paisner стартира отново под руско управление на 6 април като ALUMNI Partners.

Недвижими имоти

Гигантът в сферата на търговските недвижими имоти CBRE напуска Русия, като прекратява партньорството си с две свързани компании там. Бившето руско подразделение на CBRE заяви, че досегашните управители ще поемат бизнеса, който ще функционира като CORE:XP.

Автомобили

Френският производител на автомобили Renault ще продаде мажоритарния си дял в автомобилостроителя Avtovaz на руски научен институт, според информацията само за една рубла, с шестгодишна опция за обратно изкупуване – оставяйки отворена вратата за връщане.

Заводът на Renault Russia в Москва ще спре да произвежда Renault и ще бъде преименуван на Московски автомобилен завод „Москвич“, с което ще се възроди марката „Москвич“, която за последен път се появи на пазара за нови руски автомобили преди две десетилетия.

Дрехи

На 19 май полската компания за търговия на дребно LPP съобщи, че е решила да продаде руската си компания RE Trading на китайски консорциум, като „няма никакви права да използва търговските имена и търговските марки на марките за дрехи, собственост на LPP“.

Информационната агенция ТАСС съобщи, че предишните обозначения постепенно ще бъдат заменени с нови лога. Снимки в социалните мрежи от 20 май показват, че в един от магазините Sinsay на LPP вече е изписана новата марка – Sin.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!