Горещи новини

Западна Европа въстана: Нарушаването на правата трябва да спре

-16:25-Razloginfo.com

В редица държави в Западна Европа имаше протести срещу мерките против коронавируса. По улиците на Испания, Германия, Австрия и Нидерландия излязоха десетки хиляди недоволни. Едни протестираха срещу зелените паспорти, а други бяха против задължителната ваксинация.Центърът на Барселона беше блокиран от голям митинг. Хиляди протестираха срещу здравния сертификат. Зеленият паспорт вече е задължителен за влизане в барове, ресторанти, фитнеси и други обществени места и институции.

В Испания са ваксинирани около 80% от пълнолетните. Това спести на страната четвъртата вълна на коронавируса. Броят на случаите обаче пак започна да нараства. Въпреки че заболеваемостта е по-ниска от държави като Германия и Нидерландия, отново се коментира въвеждането на ограничителни мерки.

Най-големият протест беше във Виена. По оценка на местните медии 40 000 души преминаха през централните булеварди. Те са недоволни от въвеждането на задължителна ваксинация. Австрия беше първата европейска страна, която въведе тази мярка.

В Нидерландия митингите бяха срещу новите мерки, които влязоха в сила миналия уикенд. Те включват ограничаване на работното време на заведенията и забрана неваксинираните да посещават редица обществени места. Най-голямата демонстрация беше в Утрехт. Участваха около 5000 души.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!