Горещи новини

Замразиха размера на майчинството през втората година

-18:45-Razloginfo.com

Депутатите не приеха майчинството през втората година за отглеждане на дете да е равно на минималната работна заплата. Бюджетна комисия гледа на второ четене бюджета на ДОО.76 милиона лева ще струва мярката. Възникна спор откъде да дойдат тези пари. За „Възраждане“ това са четири Страйкъра по-малко. За Румен Гечев парите могат да дойдат от свръхпечалбите на банките. Така майчинството през втората година остава на същите равнища, както досега.

780 лева минимален осигурителен доход за земеделски производители, искат пък от ДПС. Предложението на МФ е той да се повиши на 933 лева, което на година база ще струва на земеделците над 4100 лева. Трудовите хора го отнасят за чужди грешки, посочи Румен Гечев.

Не мина предложението с 10% да се увеличат парите на служителите в НОИ. Над 12 милиона лева ще струва мярката. Причината да не мине е, че мястото на мярката не било в Закона за бюджета на ДОО, а в централния бюджет.

Не мина и предложението на опозицията за преизчисляване на пенсиите. Мина увеличаването на минималната пенсия от 1 януари до 30 юни 2024 на 523,04 лева и от 1 юли на 580,57 лева.

На 3750 лева се увеличава максималният осигурителен доход, решиха още депутатите в бюджетната комисия.

Източник: dartsnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!