Горещи новини

Заловиха шофьор с 99 хиляди евро под дрехите, опитал се да пресече българо-турската граница

-17:43-Razloginfo.com

Опит за незаконно пренасяне на валута с левовата равностойност на  193 627 лева предотвратиха митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас.

На 14.10.2021 г., около 03.30 часа на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач, марка „Mercedes-Benz“ и прикачено полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – платове от Германия за Турция през България. По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която не са констатирани нарушения.

При последвалия личен преглед на водача се установява, че в прозрачни полиетиленови пликове, залепени с кафяво тиксо около кръста му, са укрити 10 пачки банкноти с номинали 200, 100, 50, 20, 10 и 5 евро. Общата сума на недекларираните пари е 99 000 евро с левова равностойност 193 627 лева

Срещу уличения в нелегален пренос на валута в особено големи размери 41-годишен мъж с турско гражданство е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

Под блузата му били открити прозрачни пликове с пари, залепени с тиксо. В тях имало 99 000 евро с равностойност на около 193 627 лева. Товарният автомобил е пътувал от Германия за Турция през България.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 251 от Наказателния кодекс – за това, че на 14 октомври 2021 г. на ГКПП – Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция, не изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи писмено във валутна митническа декларация пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери.

Водачът на автомобила Я.И. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!