Горещи новини

Заловиха двама пияни пилоти на летището в Амстердам

| 9:33

Полицията на летище Схипхол в Амстердам е открила двама пилоти и член на кабинния екипаж с твърде високи нива на алкохол в кръвта. Случаят е от четвъртък, съобщава сайтът NL Times. Вторият пилот е глобен с 1100 евро, а на члена на екипажа може да се наложи да се яви в съда, уточнява изданието.Проверката за алкохол е извършена от екипа за авиационно наблюдение на полицията и Кралската военна полиция. От 06.00 ч. сутринта до 12.00 ч. на обяд екипът е проверил на летището нивата на алкохол на 101 пилоти и 341 членове на кабинни екипажи.

Вторият пилот и членът на кабинния екипаж са били от чуждестранна авиокомпания. След като са били тествани, те са продължили полета си като пътници.

На екипажите на самолетите не е позволено да консумират алкохол 10 часа преди полета. Въпреки това по време на такива проверки за алкохол властите понякога откриват членове на екипажи в нетрезво състояние.

През 2019 г. вторият пилот на планиран търговски полет от Схипхол, беше задържан и глобен, след като алкохолната проба показа, че нивото на алкохол в кръвта му е три пъти по-високо от допустимото. Година преди това пиян пилот се е подготвял за излитане, когато полицията го сваля от самолета.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!