Горещи новини

Закриват радио „Ехото на Москва“

| 14:47

Съветът на директорите на радио „Ехото на Москва“ гласува решение за закриването на радиото и на сайта му, съобщи в четвъртък главният редактор Алексей Венедиктов.„С мнозинство от гласовете на борда на директорите на „Ехото на Москва“ беше взето решение за ликвидиране на радиоканала и уебсайта „Ехото на Москва“, написа той в своя Telegram канал.

Пресслужбата на холдинга „Газпром-медиа“ потвърди тази информация.

„След като разгледа заповедта на Генералната прокуратура на Руската федерация за ограничаване на достъпа до „Ехото на Москва“, на 3 март съветът на директорите на ЗАО „Ехото на Москва“ реши да прекрати дейността на медия – радиоканала „Ехото на Москва“ и медията на едноименното електронно издание“, се казва в съобщението на пресцентъра.

По думите на Венедиктов за проекта за такова решение по-рано са му намекнали „не членове на съвета на директорите, а хора от много по-високо“. Днес в 14:00 ч. местно време планира да събере журналистите от „Ехото на Москва“.

Венедиктов съобщи, че медийният регулатор Роскомнадзор изиска от Google да свали приложението на радиото от пакета с приложения.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!