Горещи новини

Заев и Янев: Трябва да сме заедно и в добро, и в лошо! България и Македония се готвят да обявят ден на траур

-11:21-Razloginfo.com

Снимка: trafficnews.bg
Днес е особен и трагичен ден за българският народ, който е белязан с две трагедии. Това заяви премиерът Стефан Янев на пресконференция, на която дава изявление заедно със своя колега премиерът на Северна Македония Зоран Заев. Двамата изказаха своите съболезнования на близките на загиналите при катастрофата на АМ Струма и в дома за възрастни хора в село Рояк.„Двете трагедии са само в рамките на осем часа. Днес е ден за демонстрация на нашата човечност, ден в който трябва да погледнем нашите дълбоки човешки корени. Трагедиите са общи, трагедиите са това което ни докосва и ни прави съпричастни хора, без значение каква националност са загиналите. Единственото, което можем да направим е да изразим нашите съболезнования. Едновременно с това българската държава работи бързо и е на място и в момента. Продължава разследването на АМ Струма, както и това в село Рояк. Координация е създадена на всички нива и се надяваме от разследването да получим тези поуки, които да ни предпазят от такива грешки за в бъдеще“, заяви Стефан Янев.

Премиерът на Северна Македония изрази съболезнованията си за трагедията в дома за възрастни

„Болката е голяма, бях информиран веднага от българските власти. Ние сме в добро и лошо заедно, трябва да си помогнем и да бъдем заедно както в лошото, така и да се радваме, когато има нещо добро. Това е страшна трагедия, която е сполетяла пътуващите в автобуса, които са искали да се приберат в дома си“, каза още Заев.

И двете държави се подготвят да обявят ден на траур.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!